Utilizamos cookies de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando aceptas el uso de éstas.

   Saber máis - Aceptar.

© PRAZAS E MERCADOS. FEDERACIÓN DE PRAZAS DE ABASTOS DE GALICIA

SAN MARTIÑO BRASEADO CON VINAGRETA

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

O San Martiño é un dos peixes máis sabrosos das nosas prazas, eiquí tendes unha receita diferente para saborealo.

 

 

 

San Martio braseado con vinagreta

 

Ingredientes para 2 persoas:

  • 1 San Martiño de 700 gr.
  • 1 Calabacín
  • Aceite
  • Sal
  • Pipas de calabaza
  • Huevas de cigala
  • Vinagre de mazá

 

Limpamos a cabaciña e cortámolo en tiras de  aproximádamente 1 cm. Poñemos un pouco de aceite de oliva nunha tixola e cando estea quente botamos a cabaciña e o  salteamos ata que estea tenro. Reservamos.

 

Noutra tixola quentamos un pouco de aceite de oliva e pasamos o lombo do peixe, comezando sempre pola parte da pel cara abaixo, unha vez que estea feito reservamos. Na mesma tixola onde pasamos o peixe,  freimos a lume medio as pipas de cabaza durante 1 minuto. Retiramos as pipas e reservamos.

 

Na mesma tixola, aproveitando o aceite restante,  vertemos un pequeno  chorrito de vinagre de mazá antes de botar as  huevas de lagostino, esperamos a que colla temperatura e reservamos.

 

Empratamos colocando unha cama coas tiras de cabaciña, sobre o dispoñemos o lombo do San Martiño, o cal cubrimos cun par de culleradas de pipas de cabazas e dúas culleradas pequenas de ovas de cigala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GALERÍA DE IMAXES

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

 

 

VÍDEO-RECEITA

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

COMPARTE!