Utilizamos cookies de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúas navegando aceptas el uso de éstas.

   Saber máis - Aceptar.

LOMBIÑOS DE XUREL AFUMADOS AO MOMENTO

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

 

 

 

 

Lombiños de xurel afumados ao momento

 

Ingredientes para 2 persoas:

  • Lombiños de xurel
  • Aceite
  • Sal
  • Salsa de pemento e tomate
  • Te verde e ramiña de romero
  • Pipa para afumar
  • Acendedor
  • Celofán

 

Cortamos os lombos dos nosos xurelos, eliminamos a pel e as espiñas (se non temos práctica limpando peixe podemos pedirlle ao noso peixeiro que o faga por nós).

 

Poñemos unha tixola ao lume cun par de culleradas de aceite de oliva e un  puñadito de sal. Asamos os lombos por ambos os lados.

 

Nun prato fondo colocamos un par de culleradas de salsa de pemento e tomate, cubrimos cos lombos de xurelo asados, coroamos cun pouco de leituga. Con  celofán cubrimos o noso prato.

 

Queimamos lixeiramente a poliña de romeu para poder mesturala coa folla de té. Introducimos a mestura na pipa para afumar e acendemos, extraemos o fume resultante e introducímolo no noso prato por un acceso no  celofán, unha vez feito selamos de novo o  celofán e deixamos que o fume actúe durante 30 segundos.

 

Empratamos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GALERÍA DE IMAXES

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar
Por algún motivo no se a completado la carga de la galeria, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

 

 

VÍDEO-RECEITA

Por algún motivo no se a completado la carga del separador, pincha el botón recargar para intentarlo de nuevo.

Recargar

COMPARTE!



FEDERACIÓN DE PRAZAS DE ABASTOS DE GALICIA

José Salgado, 2 - entresuelo
36650 Caldas de Reis (Pontevedra)
CIF G94023801
T: +34 669 776 017
E: info@fepragal.es
SOCIAL MEDIA

Facebook Fepragal



 
 
 
PÁXINA WEB SUBVENCIONADA POR
 
Subvencionado pola Xunta de Galicia